gyors fogyás könnyen sportosan súlycsökkentés diéta

A KOLLAGÉN az öregedés ellen

Tudjuk, hogy a kollagén nagyon fontos az emberi szervezet számára és mivel ahogy öregszünk úgy csökken a testünk természetes kollagén tartalma, pótlása szinte elengedhetelen. Ki kell emelnünk, hogy leginkább belűlről kifelé hat, tehát el kell fogyasztanunk a megfelelő hatás eléréséért. Előnyeit leginkább a szépségápolás területéről ismerjük:

  • Javítja a bőr rugalmasságát
  • Növeli a bőr hidratálását
  • Csökkenti a ráncokat
  • Megakadályozza az UV-károsodást
  • Megakadályozza az öregedés korai jeleit
  • Csökkenti az arcbőr érdességét
  • Növeli a bőrben lévő kollagén mennyiségét
  • Megakadályozza a kollagén lebontását
  • Növeli a termelt prokollagén mennyiségét

Itt azonban még nem ér véget jelentősége, hiszen jelen van a test minden szövetében, tulajdonképpen együtt tartja a sejteket és előmozdítja azok optimális működését. A kollagén az emberek és az állatok bőrében, kötőszövetében van jelen, egyfajta fehérje. Hatékony a törékeny körmök esetében. Az is megfigyelhető, hogy hatására gyorsabban nőnek a körmök és kevésbé töredeznek. A korai hajhullás, a hajszálak elvékonyodása, valamint az őszülés is megakadályozható a megfelelő minőségű és mennyiségű kollagén bevitelével.

Rendszeres testedzés során az izmok növekedése és azok regenerálódása is megfigyelhető a kollagén hatására. Segít a fogyásban, növeli az állóképességet és az izületi fájdalmak ellen is hatékony. Bármely korosztály, bármely okból tapasztalhat izületi fájdalmat. A kollagén minden esetben segít az inak, szalagok rugalmasságának megőrzésében, a reumás problémák esetén és a porcok kopásának megelőzésében.

Különösen a nőknél a kollagénvesztés a csontok állapotára is kihat. Kollagén készítményekkel tudjuk ellensúlyozni a természetes kollagén vesztést mert az stimulálja a csontépződésért felelős sejteket. A C vitamin és a Kálcium szedésével érjük el a kollagén megfelelő beépülését a szervezetünkbe.

Hatásos az egészséges bélflóra fenntartásában amely egészsége alap pillére az immunrendszerünk megfelelő működésének. Jelentős segítséget nyújt az agy és szív sejtjeinek egészségéhez. Jó hír, hogy a hegesedés, sebgyógyulás is szebb és könnyebb a kollagén segítségével.