GYORS FOGYÁS DIÉTÁS RECEPTEK JÉGKRÉM

Házi Készítésű Cukormentes Jégkrém

Házi Készítésű Cukormentes Jégkrém

A jégkrém elkészítése kb. 10 perc. Jégkrémformákra vagy műanyag pohárkákra és pálcikákra is szükség van a formázáshoz. Négy darab jégkrémhez 100 gramm málnát, 100 milliliter sovány tehéntejet vagy ízesítetlen mandulatejet és egy kis evőkanál chiamagot használj.

A legjobb választás a málna mert a cukortartalma még a gyümölcsök közt is nagyon alacsony, viszont magas rosttartalmú gyümölcs, akárcsak a chiamag, mely emellett jó sok fehérjét és egy kicsi egészséges zsírt tartalmaz. A tej krémes állagot, illetve szintén egy kevés fehérjét és egészséges zsírt biztosít.

Áztasd be 50 milliliter tejbe egy éjszakára – vagy legalább egy-két órára – a chiamagokat. Keverd át őket egyszer jó alaposan, mielőtt állni hagyod. Ezután tedd őket turmixgépbe a gyümölccsel és a maradék tejjel együtt, és turmixold az egészet simára. Töltsd a pürét négy formába, szúrd bele a pálcikát, és állítva tedd őket a fagyasztóba legalább néhány órára. Bármilyen bogyós gyümölccsel, sőt, akár ananásszal, mangóval is finom lesz a jégkrém.